Naminių gyvūnų portretų su žmonių drabužiais pradžią sunku konkrečiai priskirti vienam menininkui ar laikotarpiui- tai buvo labai reta tema renesanso meno kontekste. Tačiau vienas iš pirmųjų menininkų, žinomų dėl to, kad jis pavaizdavo gyvūnus kartu su žmonėmis, yra Leonardo da Vinci.

Leonardo da Vinci buvo italų renesanso genijus, kuris buvo labai susidomėjęs tiek žmonių, tiek gyvūnų anatomija. Jo darbuose kartais galima rasti žmones ir gyvūnus kartu, įskaitant gyvūnų portretus su žmonių drabužiais. Pavyzdžiui, vienas iš jo žinomų darbų, kuriame matyti žmogus ir gyvūnas kartu, yra paveikslas "Dama su Šermuonėliu" ("Lady with an Ermine"), kurį jis sukūrė 1490-1492 metais. Jame vaizduojama Lenkijos karalienė Katarzyna Sforza su savo neįprastu augintiniu.

Nors Leonardas da Vinci gali būti vienas iš pionierių, pradėjusių vaizduoti naminius gyvūnus su žmonių drabužiais, ši tema vis dar buvo labai ribotai nagrinėjama renesanso menininkų. Daugiau dėmesio buvo skiriama žmonių portretams, religiniams ir mitologiniams kūriniams.

Vadinasi, savo augintinius aukštinti ir kelti į kilmingųjų luomą mes pradėjome jau vėliau. Dabar gi- jie mūsų valdytojai. Mylimi, nepaprastai simpatiški mūsų šeimininkai.
Užsisakykite sau pagalvėlę su kilmę pabrėžiančia augintinio apranga.
https://pitex.lt/collections/create-with-your-own-design/products/pagalvele-su-jusu-nuotrauka-2

būtinai užsiregistruokite mūsų naujienlaiškiui- taip pirmi sužinosite apie mūsų naujienas ir gausite išskirtinius kainų pasiūlymus.